fbpx
Bijna!
loading...

6 tips voor ouders van een verlegen kind!

17th August 2020

6 tips voor ouders!

Als je kindje verlegen is, zal je misschien niet snel een fotosessie aandurven. Zal mijn kind wel ‘meewerken?’ ‘Wat als hij/zij niet wil lachen?’ 

Deze gedachtes snap ik natuurlijk, en ik heb ervaring met mijn eigen kinderen die vaak niks met vreemden te maken willen hebben. (Niks mis mee overigens!)

Hoe kun je dan toch een professionele fotosessie zo fijn mogelijk ervaren? Simpel! 

  • 1: Boek een fotograaf met ervaring met kinderen. Eentje met geduld en kalmte.
  • 2: Leg geen druk op je kind of zeg niet dingen zoals ‘je moet op de foto’.
  • 3: Laat de fotograaf dirigeren en probeer zelf niet te stressen maar geniet op dat moment enkel van de omgeving en je kind/familie. Vertrouw erop dat de fotograaf weet wat hij/zij doet.
  • 4: Heb plezier! Wees niet bang om gek te doen, te schaterlachen of te dansen. Kindjes doen dan vaak vanzelf mee als ze mama of papa plezier zien hebben.
  • 5: Houd je kindje lekker bij je. Heel vaak wil een verlegen kindje enkel vastgehouden worden in het begin. Geeft niet. Het is een veilige plek wat rust geeft aan het kind en dat zorgt dan weer voor mooie, fijne foto’s.
  • 6: Neem een lekkere snack mee waar je kind gek op is, vaak gaat het na een snack pauze heel anders!

Ik fotografeer al vele jaren kinderen en hun families en heb veel uiteenlopende persoonlijkheidjes gezien. Sommige kindjes willen dat je gek en druk met ze doet, maar sommige juist kalm en zachtjes pratend. Aanvoelen wat een kind nodig heeft en respectvol omgaan met hun gevoel is cruciaal voor een succesvolle fotosessie!

Fijn weekend,

Sandra Djordjevic Rijmers – Raven and the Cats 💫🌞