Even over mezelf...

2D0A3027
...maar eigenlijk gewoon Sandra. Ik ben een fotograaf en videograaf uit Amsterdam zuidoost. Ik woon daar met mijn man, 2 kinderen - Raven en Runa - en onze 4 katten. Raven and the Cats is ontstaan uit het dagelijks fotograferen van Raven (oudste zoon) en de grote boskatten. Eigenlijk vond ik de naam te leuk om niet meer te gebruiken, dus zodoende bleef het! Ik zou mezelf omschrijven als een creatieve chaoot . Klinkt negatief - en *sure* soms is dat het ook - maar inmiddels heb ik geleerd dat dit iets is wat mij en mijn kunst uniek maakt. Zoals ik vaker zeg: Net even anders...  

When chaos turns into creativity...

Ik fotografeer en bewerk al meer dan 15 jaar, maar eigenlijk kom ik van de audio/visuele kant. Bewegend beeld heeft mijn hart, ik zie in mijn hoofd ook altijd verhalen in film vorm, dus dat kan ik altijd goed vertalen in echte beelden. Een visie kan ik ook niet altijd van te voren uitleggen, door de mensen die ik zie en hun karakters ontstaat vanzelf een bepaald beeld en gevoel. Ik fotografeer en film dus op basis van wat ik voel op dat moment. I know, klinkt zweverig - is het ook lol - maar dat geeft jullie dan wel weer een écht uniek en persoonlijk beeld. Heb je een vraag? Neem Contact op!
Je naam is vreemd, waarom?

Ik begon met mijn fotografie online te laten zien toen de katten (3 Noorse Boskatten) klein waren. Daar kwam Raven bij (zoon!) en ik werd Raven and the Cats. Hiervoor heette ik Snadra want waarom niet. De naam Raven and the Cats vond ik te leuk om te te veranderen, dus zodoende bleef het. Sorry Runa, jij bent mijn videoclip-naam-bedrijf geworden meis. (Runes of Ravens)

Welke talen spreek je?

Handig om te weten: Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels en Kroatisch.

Moet ik kunnen poseren?

Neh, poseren is wel handig als we bepaalde shots nemen zoals zittend (arm beetje buigen, recht zitten, benen kruisen, handen ontspannen…) maar dat zijn dingen waar ik je dan op wijs. 100% perfect geposeerde foto’s zal je niet zo snel krijgen als je een, vooral met kinderen, ontspannen sfeer wilt. Het moment is belangrijker dan de pose - voor mij. Dus als je met mij foto’s gaat maken, houd er rekening mee dat ik eerder kies voor de gevoelens en keuzes van je kind, dan voor het perfecte plaatje. Wil je kind iets niet? Dan niet! <3

Hoelang duurt het voor ik de foto's heb?

Ik zeg altijd, binnen 2 weken is je galerij af. Vaak is het eerder maar zelden later. Sneller nodig? Laat het even weten en dan overleggen we.

Wat is bijzonder aan je minishots?

Er zijn veel fotografen met minishoots, dus waarom zou je bij mij moeten komen? Ten eerste, je moet helemaal niets, lol. Mijn shoots zijn echt bedoelt voor diegene die er naar getrokken wordt. Denk je niet: ohh cool dat wil ik! Dan kan je wellicht beter ergens anders een betere plek vinden. Ik vind het belangrijk dat de klant echt graag in de studio wil komen en de setting passend vindt. 
Verder is het bij mij zo dat je een volledige ervaring krijgt, ik gebruik geen achtergrond doeken met nep plaatjes - ik heb echte gordijnen en echte props. Zo waan je je in een andere wereld en dat voelt gewoon leuk!

Ik of mijn kind kan niet tegen prikkels, hoe ga je daar mee om?

Zoals ik met mezelf om ga! Want ook ik heb niet zo een goede prikkelverwerking, dus ik begrijp het. We kunnen rustig doen, ik blijf kalm, ik raak niet aan zonder vragen, ik vertel wat er gaat gebeuren, we kiezen een locatie uit waar het niet zo druk is, in de studio kan ik eventuele muziek uitzetten… en vooral geduld. Komt goed.

Heb je een 'client closet' oftewel kleding?

Nee, ik heb vooralsnog geen kleding om te kunnen uitlenen. Ik kan je wel advies geven mbt kleuren en stijlen. Maar die zijn eigenlijk heel simpel.. Hou het rustig, opdruk-loos, hysterische-kleuren-loos en comfortabel. Natuurlijke kleuren/tinten doen het altijd goed.

Welke shoots doe je echt niet?

Cake smash, bruiloften, newborn in studio.
En... als ik denk dat we gewoon geen match zijn. Eerlijk is eerlijk.

Waarom kost fotografie zo veel?

Ik besteed heel veel tijd aan de foto’s. Dat zie je misschien niet als we 1 uurtje samen wandelen, maar zodra ik thuis ben zit er ook nog heel veel tijd in. Ook voorbereiding, scholing, apparatuur… het kost allemaal wat. Fotografie is een luxe product, en voor hoge kwaliteit betaal je meer dan voor iemand die gaat voor snelle productie en kwantiteit.

Klaar om te boeken?

Vul deze lijst dan in en let's gooooo!

Scroll to Top